آخرین مطالب

عقب‌ماندگی تجارت با مدیریت پراکنده مرزها/ رئیس کمیسیون عمران: دیپلماسی اقتصادی فعال‌تر شود

محمدرضا رضایی رئیس کمیسیون عمران مجلس اظهار کرد: برای جلوگیری از اختلال در تأمین کالا‌های مورد نیاز کشور، باید مسیر‌های مختلفی برای واردات و انتقال کالا در نظر گرفته شود و ظرفیت بنادر جنوبی و سایر مسیر‌های جایگزین مورد استفاده قرار گیرد.

وی توسعه تجارت خارجی را نیازمند فعال‌تر شدن دیپلماسی اقتصادی دانست و افزود: دستگاه دیپلماسی باید با رویکردی فعال‌تر با کشور‌های منطقه تعامل کند و از ظرفیت مناسبات منطقه‌ای برای گسترش تجارت و ترانزیت بهره بگیرد.

رئیس کمیسیون عمران مجلس همچنین بر لزوم بازنگری در عملکرد مناطق آزاد تأکید کرد و گفت: مناطق آزاد با هدف تسهیل مبادلات تجاری و تسریع در جابه‌جایی کالا شکل گرفته‌اند، بنابراین فرآیند‌های حاکم بر آنها نیز باید متناسب با همین هدف اصلاح شود.

رضایی یکی از مشکلات پایانه‌های مرزی را تعدد دستگاه‌های مسئول عنوان کرد و گفت: حضور دستگاه‌های مختلف نباید به ایجاد موازی‌کاری، افزایش تشریفات و طولانی شدن فرآیند عبور کالا و ناوگان منجر شود. مدیریت یکپارچه مرز‌ها باید از یک ایده و سیاست کلی فراتر رفته و در مرحله اجرا نیز عملیاتی شود.

وی با اشاره به ضرورت استفاده بیشتر از ظرفیت فعالان اقتصادی اظهار کرد: بخش خصوصی هنوز سهم متناسبی در اقتصاد کشور ندارد و باید زمینه حضور مؤثرتر این بخش فراهم شود. تشکل‌های اقتصادی و اتاق‌های بازرگانی می‌توانند در ساماندهی و مدیریت فرآیند‌های پایانه‌های مرزی نقش بیشتری ایفا کنند.

رئیس کمیسیون عمران مجلس افزود: در برخی حوزه‌ها، بخش خصوصی و اتاق‌های بازرگانی از تخصص و توان مدیریتی لازم برای اداره بهتر امور برخوردارند و باید از این ظرفیت در کنار توان حاکمیتی دولت استفاده کرد.

وی حذف مقررات دست‌وپاگیر را از دیگر الزامات تسهیل تجارت دانست و تصریح کرد: ضوابطی که بدون ضرورت، روند انجام امور را طولانی کرده و موجب افزایش توقف کامیون‌ها می‌شوند، باید شناسایی و پس از بررسی، اصلاح یا حذف شوند.

رضایی همچنین اجرای نوبت‌دهی اینترنتی کامیون‌ها در منطقه را اقدامی مؤثر در ساماندهی تردد ناوگان ارزیابی کرد و بر تکمیل و توسعه این سامانه برای مدیریت بهتر ورود و خروج کامیون‌ها تأکید کرد.

وی در ادامه به محدودیت ظرفیت مرز بازرگان اشاره کرد و گفت: افزایش تعداد گیت‌های ورودی و خروجی باید در دستور کار قرار گیرد تا امکان پذیرش تعداد بیشتری از ناوگان و مسافران فراهم و مدت زمان توقف در مرز کاهش یابد.

رئیس کمیسیون عمران مجلس ارتقای زیرساخت‌های مرزی، کاهش تشریفات اداری، ایجاد مدیریت واحد، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و متنوع‌سازی مسیر‌های تجاری را از الزامات افزایش کارآمدی مرز بازرگان و تقویت جایگاه آن در شبکه تجارت و ترانزیت منطقه عنوان کرد.

منبع: تسنیم

مطالب مرتبط
صرافی‌ها
قیمت ارزها
BTC_IRT

خرید و فروش بیت‌کوین / تومان

نماد نشانه گذاری این ارز را با (BTC) انجام می شود.
Chart-BTC
تغییرات ۲۴ ساعت

بیشترین قیمت

12,048,891,989 تومان

کمترین قیمت

11,891,999,600 تومان

اطلاعات بازار
آخرین تغییر:
-0.39%
کارمز انتقال:
100 IRT

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *